معلومات تفيدك في المطبخ:
للبسله
المسبكه - قرب انتهائها وعندما تتسبك اضيفي لها 2 فص ثوم صحاح.
للكوسه المطبوخه والمحشيه- إضافة النعناع الناشف أو الأخضر يضفي نكهه مميزه جدا.
لصينية البطاطس - أضيفي الثوم المدقوق والكسبره.
للباميه اطحني الثوم مع الفلفل الرومي البارد وحمريهم في الزبده واضيفي عصير الطماطم.
للملوخيه لا تغطيها وهي سخنه اتركيها تبرد بعد إضفة التقليه- حتي لا تسقط ولا تسود.
للقلقاس .. السلق يتحمر و ميوصلش لدرجه انه يبقى ناشف اوى و بعد كده ينشل من السمن او الزيت و تحطى عليه شوية شوربة و يتضرب فى الخلاط و يضاف للقلقاس بيبقى افضل لانه كده هيخلى لون القلقاس اخضر فاتح مش اخضر غامق و مش هيعمل حموضه.
الخرشوف - لا تسلقيه كثيرا اذا كنتي ستقومين بتخزينه في الثلاجه- وبصفه عامه الخرشوف يقدم مسلوق افيد واحلي من المطبوخ.
للفراخ المشويه او الشيش طاووك اضيفي عصير الليمون بكثره في التتبيله.
للكفته المشويه تتبل بعصير البصل فقط او تضربي البصله في الخلاط و تكون ناعمه جدا.
للفراخ البانيه اضيفي الكاري البودر في التتبيله وفي بقسماط التغطيه.
لورق العنب لا تكشفي غطائه وهو ساخن حتي لا يسود لونه
(عكس الملوخيه) واضيفي الليمون اثناء التسويه.
للخيار المخلل اضيفي الكرفس وفصوص الثوم.
تسلق المعكرونه لمدة 7 دقائق في ماء مغلي = 3اضعاف كميه المكرونه -اما المكرونه المستخدمه في صينيه بالبشاميل تحتاج لمزيد من التسويه.
للبفتيك -يتبل ويغطي بالبقسماط ويدق ثم يغطي بالدقيق ثم البيض ثم البقسماط ثاني -يترك في الفريزرربع ساعه قبل القلي -ويطلع علي القلي علي طول ومش هاتشتكي تاني انه بيكش او قشرته بتتفك.
للأرز بالبسله والجزر اسلقي البسله والجزر لوحدهم-سوي االأرز للنهاية وقبل التقديم أضيفي البسله وقلبيها جيدا -لو اضفتيهها في بدايه الطهو ستتهري وتعجن داخل الأرز.
للكوسه المطبوخه والمحشيه- إضافة النعناع الناشف أو الأخضر يضفي نكهه مميزه جدا.
لصينية البطاطس - أضيفي الثوم المدقوق والكسبره.
للباميه اطحني الثوم مع الفلفل الرومي البارد وحمريهم في الزبده واضيفي عصير الطماطم.
للملوخيه لا تغطيها وهي سخنه اتركيها تبرد بعد إضفة التقليه- حتي لا تسقط ولا تسود.
للقلقاس .. السلق يتحمر و ميوصلش لدرجه انه يبقى ناشف اوى و بعد كده ينشل من السمن او الزيت و تحطى عليه شوية شوربة و يتضرب فى الخلاط و يضاف للقلقاس بيبقى افضل لانه كده هيخلى لون القلقاس اخضر فاتح مش اخضر غامق و مش هيعمل حموضه.
الخرشوف - لا تسلقيه كثيرا اذا كنتي ستقومين بتخزينه في الثلاجه- وبصفه عامه الخرشوف يقدم مسلوق افيد واحلي من المطبوخ.
للفراخ المشويه او الشيش طاووك اضيفي عصير الليمون بكثره في التتبيله.
للكفته المشويه تتبل بعصير البصل فقط او تضربي البصله في الخلاط و تكون ناعمه جدا.
للفراخ البانيه اضيفي الكاري البودر في التتبيله وفي بقسماط التغطيه.
لورق العنب لا تكشفي غطائه وهو ساخن حتي لا يسود لونه
(عكس الملوخيه) واضيفي الليمون اثناء التسويه.
للخيار المخلل اضيفي الكرفس وفصوص الثوم.
تسلق المعكرونه لمدة 7 دقائق في ماء مغلي = 3اضعاف كميه المكرونه -اما المكرونه المستخدمه في صينيه بالبشاميل تحتاج لمزيد من التسويه.
للبفتيك -يتبل ويغطي بالبقسماط ويدق ثم يغطي بالدقيق ثم البيض ثم البقسماط ثاني -يترك في الفريزرربع ساعه قبل القلي -ويطلع علي القلي علي طول ومش هاتشتكي تاني انه بيكش او قشرته بتتفك.
للأرز بالبسله والجزر اسلقي البسله والجزر لوحدهم-سوي االأرز للنهاية وقبل التقديم أضيفي البسله وقلبيها جيدا -لو اضفتيهها في بدايه الطهو ستتهري وتعجن داخل الأرز.
0 التعليقات: